maandag 27 april 2009

Landen-kookgroep lokaal nieuws

Sinds begin dit jaar bestaat er in onze wijk een "landen-kookgroep". Mede op initiatief van enkele Villabezoekers gestart om elkaars cultuur te waarderen en te leren kennen, is de groep inmiddels uitgegroeid tot een eetgroep waarin mensen met weinig geld gezellig kunnen eten. De groep komt bijeen in het wijkcentrum van Klarendal.

Tweewekelijks kookt een van de landgroepen: Afghanistan - Turkije - Zweden - Bosniƫ - Suriname - Indonesiƫ - Iran - Marokko - Irak - Nederland.

Het is een gezellige bedoening, waar we ook van elkaar leren. Door samen te koken is er meer begrip voor de diverse achtergronden. En er is waardering vanuit de groep eters die weinig hebben.

Een wijkbewoner die ook veel in de Villa komt heeft RTV Arnhem, de lokale radio- en tv-zender in contact gebracht met deze activiteit. Dat heeft geleid tot de uitzending van een kort item op deze zender.

Klik hieronder om deze uitzending te bekijken.

1 opmerking:

bindert zei

Gaaf idee Rik, ik zou wel aan willen schuiven. Wij aten, toen we nog in Kampen woonden, ook heel regelmatig samen met onze Afghaanse buren en ook met Irakese mensen. We missen dat wel nu we op een dorp wonen waar weinig tot geen allochtone mensen wonen.